2018-01-22

Interjú a bőrtáplálás nagymesterével

Európában csak a XXI. században ismertünk meg shea vaj néven, de hívnak Afrika aranyának is.

Hát, igen. Pedig már Kleopátra szamártejes kancsója mellett is kitüntetett helyen álltam a királynői fürdőszobában. Kleopátra pedig időszámításotok előtt uralkodott.

Nálunk a natúrkozmetikumokkal együtt indultál – remek bőrvédő tulajdonságaiddal felfegyverkezve -modernkori hódító utadra.

Mesélnél a fegyvereidről?

Nem csak a téli hidegben, hanem a nyári nap erős sugaraitól is védem a bőrt, hiszen 5-6-os erősségű fényvédő faktorral rendelkezem. Napégett bőrre kiváló nyugtató hatással vagyok – és ugye nem csak nyáron éghettek le, hanem télen síelés, snowboardozás, szánkózás közben is. Remek tulajdonságaim közé tartozik, hogy egyszerre védem és táplálom a bőrt, hiszen A-, E- és F-vitamint is tartalmazok, valamint a gyulladáscsökkentés nagymestere is vagyok. A bőrötök viszonylag lassan szív fel engem, azonban így hosszabban és mélyebben hidratálhatom, valamint elősegítem a természetes kollagén termelését is.

Várj, de tulajdonképpen Te hogyan és pontosan miből készülsz?

Testből és lélekből. A shea-karité fa gyümölcsének sárgás, barnás magjából sajtolnak ki. Ez a fa körülbelül 15 év után kezd teremni, és 30 éves kora után hoz maximális minőségű termést. Hazámban, Afrikában a nők szépség szuperfegyvere vagyok, hiszen ott nem csak bőrt, hanem hajat is ápolják velem, sőt még főzéshez is használnak. Ezen kívül tulajdonképpen a belőlem származó bevétel az, amely egy egész családot is el tud tartani. És ne lepődj meg, de szappan és csokoládé készítéshez is használnak. A csokoládéiparban a kakaóvajat tudom helyettesíteni, habár az ízünk azért igencsak eltér, de mindketten ehetőek vagyunk.

Van-e hivatalos, a kozmetikai iparágban használt neved?

Az INCI-n szereplő nevem: butyrospermum parkii butter. Ha egy termék INCI listájának az első helyei egyikén szerepelek, akkor az azt jelenti, hogy a termék nagy része belőlem készült. Az viszont általában nem derül ki, hogy finomított vagy finomítatlan formában.

Mi a különbség?

Finomított formában inkább fehér a színem, mert a tisztítási folyamatban színtelenítenek és szagtalanítanak is. Sajnos, ezzel az eljárással, még ha oldószermentesen is történt, sok értékes vitamin és tápláló, ápoló tulajdonságom elveszik. Ebben a formámban szappankészítéshez használnak a leggyakrabban.  Finomítatlanul kissé sárgás színem van, és állagom a vanília fagyihoz hasonló. Jellegzetes füstös illatom van, amit elsőre sokan nem szeretnek, de csodás tulajdonságaim miatt hamar megbarátkoznak természetes illatommal.

Milyen termékekben vagy benne?

Például a GlamOriginal termékeiben, ráadásul finomítatlan formámban, bio minőségben, EcoCert minősített alapanyagként. Ez a legnagyobb öröm, amikor szennyezetlenül, legjobb tulajdonságaimat kifejtve tudok segíteni az engem használóknak.

Számos jó tulajdonságodat említettük már. De azokon kívül azt is érdemes elmondani, hogy kézmelegre olvadsz, azaz mi is használhatunk úgy, mint az afrikai hölgyek.

Igen, természetesen kézkrémnek, hajformázónak is beállok, sőt kisbabák pelenkakiütés elleni fegyvere is lehetek. Ajándéknak is kiváló vagyok, ha arra gondolok, hogy milyen mosolyokat kaptam már, miután kibontottak a csomagolásomból. Remélem, hogy egyre több bőrt kényeztethetek a jövőben is.

Ha tetszett cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre. ITT

Kövess minket:

Facebook

Instagram

Youtube